Catàleg d’iniciatives locals per impulsar l’economía circular, des dels àmbits social, ambiental i econòmic.

Dóna visibilitat a les actuacions d’impuls de l’economia circular

“REGISTRE D’INICIATIVES AL VALLÈS OCCIDENTAL”ProjecteNom del ProjecteDescripció
Simbiosi industrial

Projecte que porten a terme els ajuntaments de Barberà del Vallès i Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Des del 2014 porten a terme actuacions per apropar l’economia circular a les empreses i promoure la simbiosi industrial.

Rubí Brilla

Iniciativa centrada en el canvi de model energètic a través de la promoció de l’eficiència energètica i l´ús d’energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics. Des del 2013 ha portat a terme nombroses actuacions.

Recooperem

Projecte solidari  de distribució d’aliments i reducció del malbaratament alimentari, impulsat pel Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental Actualment participen 29 escoles de 10 municipis. Durant el curs escolar 2017-2018 s’han pogut lliurar 8.515 àpats cuinats a 725 famílies, aprofitant 3.673 quilos de menjar.

Boscos del Vallès

Impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, té dues vessants: el reforç de les infraestructures per a la prevenció d'incendis i la utilització de la biomassa per a la generació d'energia renovable de baixa emissió en carboni a la comarca.

L’ambiteca

Un equipament ubicat en la deixalleria municipal de Sant Cugat del Vallès  que ofereix a la ciutadania diferents espais i serveis, per fomentar la reutilització, la reparació i l'intercanvi d'objectes de segona mà

Espai de reutilització i reparació/ Deixalleria municipal

Indret específic on les persones empadronades a Palau-Solità i Plegamans poden dipositar-hi i recollir objectes i aparells que es trobin en bon estat.

Dimecres Manetes

Dimecres Manetes: Servei d'assessorament i autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics que s’ofereix en el municipi de Rubí.