El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible”  va ser un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018 que es van lliurar el 6 de desembre durant l’ICT 2018: Imagine Digital – Connect Europe celebrat a Viena. Unes jornades que van acollir conferències, espais d’exposició i networking per compartir i debatre sobre transformació digital de la societat i la indústria.

 “Digital&Green Skills Vallès” va ser un projecte de formació i ocupació executat al 2017 en el que van participar 25 joves en situació d’atur que van rebre formació per impulsar l’economia sostenible a través de les competències digitals i per innovar en els àmbits socials i comunitari. Un projecte innovador per preparar professionals amb capacitat d’incorporar els nous coneixements en els seus llocs de treball i actuar com agents de canvi en diversos àmbits i disciplines.

Ha estat escollit finalista entre les 260 propostes presentades als premis europeus de competències digitals European Digital Skills, en la categoria The Labour Force Awards.

La convocatòria d’aquests premis es troba en el marc de les estratègies de la Comissió Europea, l’aposta pel Mercat Únic Digital, que té com a objectiu obrir oportunitats digitals per a les persones i les empreses i millorar la posició d’Europa com a líder mundial en l’economia digital.

Dintre de les polítiques impulsades en aquest context es troba la Digital Skills and Jobs Coalition, iniciativa que reuneix Estats membres, empreses, interlocutors socials, organitzacions sense ànim de lucre i proveïdors d’educació, que prenen mesures per fer front a la manca d’habilitats digitals a Europa. Organitzacions que porten a terme actuacions per abordar la bretxa d’habilitats digitals amb diferents iniciatives: capacitar persones desocupades, oferir MOOC per mestres, oferir classes de codificació per a nens o capacitació d’avantguarda per a especialistes en TIC…

Aquesta Coalició aborda la necessitat d’habilitats digitals de quatre grups amplis:

  • Habilitats digitals per a tothom.
  • Capacitats digitals per a la força laboral.
  • Capacitats digitals per a professionals de les TIC.
  • Capacitats digitals en educació.

Digital&Green Skills Vallès va estar impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i la UAB (grup de recerca de Wireless Communications del Departament de Telecomunicacions i Enginyeria de Sistemes i  la CORE de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles), en el marc de la convocatòria de Programes Singulars, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat i Fons Socials Europeus de la Unió Europea.

Més informació
Digital & Green Skills Vallès
Digital Skills and Jobs Coalition
European Digital Skills Awards