El 13 de juliol es van fer públic l’Ordre de Bases d’Ajut d’R+D per a projectes d’economia circular en l’àmbit dels residus destinats a PIMES i Grans Empreses amb activitat d’R+D.

Els Nuclis d’R+D en projectes d’economia circular donen suport a la realització de projectes de recerca i desenvolupament, que realitzin empreses amb seu productiva a Catalunya, amb un pressupost mínim de 200.000 euros (individual) i 500.000 euros (col·laboratius) i dins de l’àmbit de l’economia circular, específicament en l’àmbit dels residus.

Per a conèixer les característiques d’aquesta convocatòria tindrà lloc una sessió informativa:

Localització:
Departament de Territori i Sostenibilitat
Av. Josep Tarradellas, 2-6
08029 Barcelona

 

A qui va dirigida:

A pimes o grans empreses amb activitat d’R+D i més d’un any de vida, que contemplin el cicle dels recursos i plantegin un model basat en reutilitzar, reparar, remanufacturar i reciclar els materials i productes existents, davant la utilització de matèries primes.

Quins projectes es poden subvencionar:

Els projectes subvencionables mitjançant aquesta línia d’ajuts han d’estar especialment relacionats amb la generació i gestió dels residus i comportar nous processos o la millora tecnològica dels ja existents, en un d’aquests tres àmbits:

  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus procedents de processos de tercers.
  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus de processos propis.
  • Millora de processos de tractament de residus amb l’objectiu de recuperar recursos o disminuir la quantitat de residus que finalment són destinats a dipòsit (millora de processos de tractament).

Més informació i inscripcions: http://agenda.accio.gencat.cat/cercador/-/actes/2018/07/20/1072381/ajuts-nuclis-d-rd-per-a-projectes-d-economia-circular-en-l-ambit-dels-residus