Concurs final de la 8ª edició del Programa de Generació d’Idees per impulsar l’emprenedoria i la recerca al voltant de l’economia circular

El Programa de Generació d’idees organitzat pel Parc de Recerca UAB, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i que en aquesta edició a comptat amb la col·laboració activa del Vallès Circular, celebrarà el Concurs final del Programa de Generarió d’Idees: Economia Circular el proper dijous 5 de juliol a les 11:00h a la sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107 – Barcelona).

El Programa s’ha centrat en l’àmbit de l’economia circular amb l’objectiu de fomentar sinergies entre agents del sector i investigadors de diferents universitats catalanes per potenciar projectes enfocats a generar nous models de consum i producció més sostenibles.

Els 7 projectes finalistes exposaran les seves solucions davant d’experts en valorització d’idees de negoci, que seleccionaran el guanyador. Un cop entregat el premi, es farà un còctel entre els assistents.

Els projectes desenvolupats:

  • BeWater: Sistema mòbil dessalinitzador integrat en plataformes flotants al mar alimentades per molins eòlics. Aquest sistema pretén atendre les demandes d’aigua estacionals de les ciutats costaneres.
  • N.B.E.T: Plataforma digital que uneix el segment de productors de residus industrials i tots els grups d’interès que vulguin reutilitzar-los en forma de productes o subproductes. La plataforma no només posa en contacte empreses amb grups d’interès sinó que també proporciona diferents serveis per facilitar la transformació del residu amb totes les garanties legals, tècniques i econòmiques.
  • WFF (Water Filter & Feathers): Sistema de tractament d’aigües residuals a partir de plomes, aprofitant la seva capacitat d’adsorció de contaminants i donant-los així un ús previ a la seva biodegradació.
  • GREENE3D: Filament sostenible per impressió 3D fet a partir de residus agroindustrials orgànics com el pinyol d’oliva, una valuosa matèria primera abundant i de proximitat.
  • Cerclab: Laboratori de upcycling transformatiu 4.0. Ecoinnovació centrada en les persones.
  • Acurem: Nou sistema d’avaluació i implementació de la remedació biològica per a la descontaminació d’aqüífers amb compostos clorats a través d’un producte (DechloBac) format per un consorci bacterià especialitzat en la transformació d’aquests contaminants tòxics a compostos innocus.
  • ZIN: Consultoria d’anàlisi de lideratge empresarial amb solucions que integren la gestió dels recursos humans amb la de l’ús del turisme de negocis mitjançant una xarxa digital de proveïdors sostenibles i socialment responsables, potenciant la competitivitat amb el compliment normatiu de la qualitat i l’economia circular.

Per assistir-hi: https://goo.gl/bf69it