Vallès Circular rep el premi en la categoria ‘Aliances estratègiques’ de la I edició dels premis Compromís Metropolità. L’estratègia per impulsar l’economia circular del Consell Comarcal del Vallès Occidental va rebre el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular.

El guardó el va recollir la consellera d’emergència climàtica Laura Oliver en l’acte celebrat el matí del 12 de desembre de 2023 a Santa Coloma de Gramenet. Durant l’acte també s’ha projectat un reportatge sobre l’estratègia Vallès Circular, amb la intervenció del president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i de diferents entitats signants de l’Acord Vallès Circular.

El Compromís Metropolità 2030 és el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona orientat a impulsar un nou model de prosperitat, basat en el coneixement i la innovació, que hi redueixi les desigualtats socials i territorials, i la situï com una de les metròpolis capdavanteres en la lluita contra l’emergència climàtica. El nou pla estratègic s’estructura en 8 missions, un objectius transversals, ambiciosos i transformadors que han de servir de guia per a l’actuació coordinada d’un ampli ventall d’actors (ciutadania inclosa). Aquestes 8 missions serviran per donar resposta a diferents reptes a escala metropolitana relacionats amb l’economia innovadora i inclusiva, els nivells de renda suficients, l’emergència ambiental i climàtica, la mobilitat sostenible i segura, l’alimentació saludable, la cohesió territorial, l’habitatge adequat i la vitalitat cultural.