INFORME MAPEIG D’ECONOMIA CIRCULAR AL VALLÈS OCCIDENTAL


El Consell Comarcal elabora un document per registrar experiències d’economia circular a la comarca en el marc de la iniciativa “Mapeig d’Economia Circular al Vallès Occidental”

El Consell Comarcal ha treballat en l’elaboració d’un informe a partir de la informació generada a la jornada “Mapeig d’Economia Circular del Vallès Occidental”, que va tenir lloc el passat mes de febrer en el marc de la Circular Economy Mapping Week. Aquest document registra les 53 experiències presentades, 49 d’aquestes desenvolupades en 14 municipis del Vallès Occidental, per donar a conèixer les pràctiques d’economia circular de la comarca i promoure noves experiències que facilitin la construcció del Vallès Circular.

L’informe s’ha elaborat amb l’objectiu de donar a conèixer les pràctiques d’economia circular a la comarca i promoure noves experiències que facilitin la construcció del Vallès Circular, així com la transició cap a un model econòmic més sostenible amb capacitat per reduir l’impacte en el medi ambient i millorar les condicions de vida del territori i la ciutadania.

Ha estat possible gràcies a la participació de professionals procedents d’empreses, administracions, organitzacions empresarials o entitats sense ànim de lucre que, en el marc d’un espai de col·laboració, van compartir coneixements sobre diferents pràctiques. La majoria de les experiències estan impulsades per administracions públiques i centres de recerca.

Pel que fa els sectors d’activitat, s’han presentat iniciatives de l’àmbit de l’alimentació, construcció, tèxtil, sanitari, maquinària o farmacèutic entre d’altres. Les 53 experiències que es recullen al document s’agrupen en diferents categories d’estratègia circular: residu com a recurs (21), recursos (4), disseny (10), allargar la vida dels productes (4), model de negoci (9) i altres (5).

 “Mapeig d’Economia Circular del Vallès Occidental

La jornada va tenir lloc el passat 8 de febrer a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental on hi van participar una cinquantena de persones, la majoria representants d’entitats involucrades en la promoció de l’economia circular a la comarca.

La sessió va estar impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Leitat Technological Center i el Parc de Recerca de la UAB, per posar en valor i fer visibles les activitats d’economia circular a la comarca i reforçar el posicionament del Vallès Occidental com a territori de referència en l’impuls de la circularitat.

Aquesta jornada es va desenvolupar en el marc de la Circular Economy Mapping Week, una iniciativa a nivell mundial promoguda pel Circular Economy Club (CEC), que va tenir lloc de forma simultània en 48 ciutats del món com ara Amsterdam, New York, Buenos Aires, Londres  o Munich, entre el 5 i l’11 de febrer de 2018. L’objectiu de la iniciativa consisteix en reunir un gran número d’experiències en economia circular que podran ser accessibles properament en un directori obert al portal del CEC que serveixi com a referència mundial.