El 10 de maig es va celebrar la segona edició del “Market Place d’Economia Circular del Vallès Occidental” a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès. Més de 140 persones van participar en aquest  espai de trobada per aprendre i fer negocis en economia circular.

Amb la implicació de tothom es va gaudir d’una profitosa jornada. Moltes gràcies!

Comença el programa amb el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, juntament amb el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles posant en valor l’aposta cap a l’economia Circular que es fa tant a la comarca com a Catalunya. El Sr. Miralles va ressaltar el valor de la iniciativa Vallès Circular, on s’emmarca la jornada, que es va exposar com una bona pràctica el dia 9 de maig, en la presentació de  “Catalunya Circular,  l’Observatori de l’Economia Circular a Catalunya”.

Les empreses Circutor i Digiproces van participar a la taula d’experiències, dinamitzada per Marta Escamilla del centre de recerca LEITAT . Ambdues van explicar la seva aposta per aplicar l’economia circular per tal de ser més sostenibles i a la vegada mes competitives en el mercat. El Sr. Jordi Batet, CEO de DigiProces, va comentar com incorporen en els seus processos principis de l’economia circular per tal d’allargar el cicle de vida en els seus productes. El Sr. Xavier Aloy, Responsable de Catalunya i Andorra de Circutor, va parlar sobre com evolucionen les tecnologies de cara a l’eficiència energètica i com troben solucions per a la recarrega de vehicles elèctrics en aparcaments interiors i com reaprofitar les bateries per a segons usos.

A l’Elevator Pitch,  un total de 28 empreses  i entitats van exposar solucions circulars  entorn diferents àmbits. Aquesta diversitat de propostes va servir per donar una visió àmplia de què és i com es pot fer economia circular des de qualsevol sector d’activitat, en un format que va ser molt ben valorat pels assistents, que van poder establir contactes posteriorment a l’espai d’exposició, on es van instal·lar prop de 40 expositors en les carpe

L’estona de pausa i networking va comptar amb les aportacions de Cafès Novell, amb càpsules biocompostables i Nupik amb tovallons biodegradables i gots ecològics fets amb blat de moro.

Posteriorment,  es van organitzar diverses taules temàtiques, en les que es van compartir problemes, reptes i solucions entorn a la gestió de residus i energia, als nous models de negoci i a com analitzar el cicle de vida dels productes. El registre d’idees i propostes serà treballat per compartir-lo i obrir nous camins d’actuació.

Per últim, l’acte es va tancar amb l’engegada de la iniciativa “Compromís Vallès Circular”, que permet que empreses i entitats implicades en la implementació de mesures d’economia circular puguin ser reconegudes i adherir-se  al Vallès Circular per compartir la construcció d’una comarca més competitiva i sostenible . Una quinzena d’empreses van ser les primeres en adherir-se. Del municipi de Sant Cugat del Vallès s’ha comptat amb la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, i han rebut l’adhesió les empreses Zenquiu Lab, Campos Estela i We&b. En el cas de Sabadell, ha assistit el regidor de Treball i Empresa i Recursos Humans, Eduard Navarro, i s’han adherit les empreses Formigons Montcau, CIPO i Aigües Sabadell. De Sant Quirze del Vallès s’ha comptat amb el tercer tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia i Serveis Interns, Albert Falgueras, i s’ha entregat l’adhesió a les empreses ACS Recycling, Associació Empresaris i Europochette. De Castellar del Vallès s’ha comptat amb l’alcalde, Ignasi Giménez, i s’han adherit les empreses TEB Vallès, Polysistec SL, Digiproces i Hydac. De Viladecavalls s’ha comptat amb l’alcaldessa, Cesca Berenguer, i s’ha adherit l’empresa Circutor. De Barberà del Vallès s’ha comptat amb l’alcaldessa, Sílvia Fuster, i s’ha adherit l’empresa Provital. Per últim, del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha adherit l’empresa UTE Boscos del Vallès i ha realitzat el lliurament el president de l’ens.