A partir d’aquest abril i fins el mes de juliol, la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, engega la formació “Transformació Industrial: Economia Circular i Indústria 4.0” destinada a persones joves amb titulació de Grau Universitari o Cicles Formatius de Grau Superior. Amb aquesta acció formativa es vol dotar als joves participants de coneixements perquè siguin actor actiu en els processos de transformació industrial, obrint oportunitats d’ocupació en un àmbit de futur com és la reindustrialització al Vallès Occidental. El termini d’inscripció finalitza aquest 27 de març.

La formació vol ajudar a les persones participants a entendre l’abast de l’actual transformació, conèixer les oportunitats que es generen i a adquirir coneixements clau en economia circular i indústria 4.0. Per assolir-ho es proposa un programa dividit en tres eixos: competències verdes (ecodisseny de producte, consum responsable, cicle de l’aigua…), competències digitals (Internet de les coses, programació d’aplicacions, Big Data…) i competències d’empresa (gestió de la innovació i pràctiques laborals). Un paquet de formació per facilitar que treballin com agents de canvi per empreses i organitzacions.

El curs es portarà a terme a l’Escola d’Enginyeria de la UAB i té una durada de 220 hores, a les quals se li sumen 80 hores de pràctiques laborals. Es realitza en el mar del Vallès Circular i el Pacte per la Reindustrialització.

Aquesta acció  forma part del projecte “Industrialitza’t, Transforma el teu futur”, que desenvolupa el Consell Comarcal del Vallès Occidental amb 10 entitats més de la comarca dins del Programa Singulars, amb el finançament del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Servicio Estatal Público de Empleo.