Lliurament dels Premis Noves i Nous Professionals 2023, amb 3 premis per a projectes d’Economia Circular patrocinats per empreses compromeses

A la Seu de la CECOT es va fer el lliurament de la 17a edició dels Premis Noves i Nous Professionals, corresponent al curs 2022-23. Aquests premis, impulsats per l’Ajuntament de Terrassa i la col·laboració del Consell Comarcal entre d’altres entitats, són un reconeixement als projectes treballats per l’alumnat de formació professional, de CFGM i CFGS i de PFI. Entre els 18 projectes premiats, 3 han estat reconeguts en les categories d’Economia Social i Solidària i 3 en la categoria d’Economia Circular amb el patrocini d’empreses compromeses amb el Vallès Circular.

128 projectes s’han presentat a la 17a edició dels premis convocats per al curs 2022-23, amb 44 finalistes per a les 6 categories proposades. Aquests premis pretenen motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat que estan cursant Cicles Formatius de qualsevol família professional, així com els Programes de Formació i Inserció (PFI), mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius.

Entre les categories premiades, es troben 2 que reconeixen projectes de transformació social, per iniciatives en l’àmbit de l’Economia Circular i de l’Economia Social Solidària. El Consell Comarcal té una participació activa en el desenvolupament dels premis, amb una implicació directa en la categoria d’Economia Circular en el marc del Vallès Circular, amb l’equip tècnic que forma part del jurat i el lligam com a patrocinadores dels premis d’empreses col·laboradores amb el Vallès Circular.

En l’àmbit de l’Economia Circular, Hercal Diggers SL patrocina el premi únic en CFGM de 600€ que ha estat lliurat al projecte Ocean Wave (Institut Ramar de Sabadell), amb una proposta per produir fundes protectores per a mòbils amb plàstic recuperat del mar. Als projectes de CFGS, Axioma Solucions Integrals i Serveis de Suport Sanitari, SA ha lliurat el segon premi de 400€ a Vegaway (Institut FP Sant Cugat), amb una proposta per facilitar l’accés a oferta de restauració vegana centrada en un format de packaging i distribució amb principis de circularitat. I Europochette Ibérica S.L. ha donat el primer premi de 600€ a Potenciem Cornellà (Institut Esteve Terrades i Illa de Cornellà de Llobregat), per una proposta orientada a la creació d’una moneda social i local com a mecanisme per recolzar un canvi d’hàbits de consum, que vinculin la compra als espais de proximitat i a productes més sostenibles.

Aquests premis han estat impulsats per l’Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Cecot,  la Cambra de Comerç de Terrassa, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els sindicats CCOO i UGT. Una iniciativa que posa en valor i estimula el treball creatiu i emprenedor de l’alumnat de la Formació Professional. 9.000€ han estat repartits entre els 18 projectes premiats en la 17a edició.