Del 15 al 18 de novembre tindrà lloc a Barcelona el Circular Economy Hotspot Catalonia 2021 , l’esdeveniment líder d’economia circular a Europa. El Vallès Occidental hi tindrà participació activa: d’una banda el Consell Comarcal hi  presentarà la iniciativa Vallès Circular. D’altre banda, els participants al Hotspot podran visitar 9 iniciatives empresarials del Vallès Occidental, tenint l’oportunitat de conèixer els seus projectes d’èxit cap a un model econòmic més circular. Una gran oportunitat per introduir-se en el gran repte de la transició cap a l’economia circular que no et pots perdre!

 

El Circular Economy Hotspot Catalonia combina itineraris de visites a empreses i iniciatives locals incloent píndoles de projectes capdavanters amb un congrés que explora els reptes més urgents i les seves solucions. És un espai molt important per descobrir iniciatives de negoci, projectes d’R+D, estratègies governamentals i col·laboracions que fomenten l’economia circular a Europa.

El Vallès Circular estarà present en aquest esdeveniment, en un espai destinat a fer un recorregut per Iniciatives Públiques, una sessió d’afterwork que es celebrarà el dia 16 de novembre a la tarda. Presentarà els elements claus que han consolidat la iniciativa, l’activitat actual i expectatives de futur. En el mateix espai la Diputació de Barcelona presenta la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat;  amb el Consorci Maresme que presenta el Parc Circular Mataró Maresme; el Hub ECCUS d’economia circular i sostenible de ciutats urbanes de la ciutat de Gavà i la Borsa Residu-Recurs del Consell General de Cambres de Catalunya, així com amb d’altres entitats que presenten els treballs desenvolupats fins al moment com són l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Barcelona Activa, l’Associació Àmbit B30 i el Govern d’Andorra.

Itineraris temàtics oberts a la participació i lligats al Vallès Occidental

En aquesta edició del Hotspot Catalonia s’ofereixen 20 itineraris en 9 sectors d’activitat econòmica: agroalimentari, construcció, moda i tèxtil, químic, packaging, energia, aigua, mobilitat i entorn les iniciatives públiques.

Els itineraris estan oberts a la participació de professionals d’empreses, centres de recerca i tecnològics i iniciatives públiques. En aquest cas, 9 organitzacions del Vallès Occidental formaran part d’aquests itineraris donant a conèixer els seus models de negoci, productes, solucions, col·laboracions i estratègies en economia circular:

 

Circular Economy Hotspot

És un esdeveniment bianual que recorre Europa per fer valer pràctiques d’economia circular innovadores. La 5a edició que es celebra aquest 2021 a Catalunya (aplaçada el 2020 per l’impacte de la COVID-19) dona continuïtat a les edicions celebrades anteriorment a Països Baixos, Luxemburg, Escòcia, i Bèlgica. Les persones que hi participen, formen part dels principals actors europeus involucrats en la transformació del model econòmic i productiu actual.

L’edició d’enguany girarà entorn a 6 temàtiques que proporcionen una visió integral de l’estat actual de les solucions d’economia circular, tant a Catalunya com a Europa: Disseny circular: desmaterialitzar l’economia; Tancar el cercle de materials, components i productes: remodelar l’economia; Bioeconomia: un sistema regeneratiu; Indústria 4.0: catalitzar tecnologies; Investigació i innovació: connectar actors; Circularitat inclusiva: crear valor social. Els diferents experts debatran sobre aquestes temàtiques i presentaran diferents iniciatives privades i públiques d’èxit.