Lliurament dels Premis Noves i Nous Professionals, amb 3 premis per a projectes d’Economia Circular patrocinats per empreses compromeses

 

El 21 de juny ha tingut lloc a la CECOT el lliurament dels Premis Noves i Nous Professionals convocats per al curs 2021-22, amb l’impuls de l’Ajuntament de Terrassa i la col·laboració del Consell Comarcal entre d’altres entitats. Dels 17 projectes guanyadors, 3 s’han beneficiat dels premis en la categoria d’Economia Circular que han estat patrocinats per empreses col·laboradores amb el Vallès Circular

 

A la 16a edició dels premis per al curs 2021-22 s’han presentat 137 premis a 6 categories, amb la participació de 24 instituts de la comarca, de 10 municipis del Vallès Occidental dels 23 participants: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès. Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. Entre les 6 categories premiades, es troba l’economia circular i l’economia social des de la renovació de les bases el curs 2018-19. 17 projectes s’han presentat a la categoria d’Economia Circular i 20 en Economia Social.

 

L’equip tècnic del Vallès Circular ha participat com a membres del jurat per a la categoria d’economia circular, i per la dotació dels premis s’ha comptat amb empreses que destaquen per la seva implicació i aposta per l’economia circular i la sostenibilitat, col·laboradores amb el Vallès Circular:

El premi únic en CFGM de 600€ ha estat lliurat per Hercal Diggers SL al projecte Theree RS, (Institut Terrassa), orientat al reaprofitament de texans per bosses i complements. Per a projectes de CFGS, Axioma Solucions Integrals i Serveis de Suport Sanitari, SA ha donat el segon premi de 400€ a Outfit Of The Day (Institut FP Sant Cugat), un projecte que ofereix una oferta de roba vintage de segona mà per allargar el seu temps de vida. I Europochette Ibérica S.L. ha donat el primer premi de 600€ a Vida Ecològica (Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei), que proposa la creació d’una comunitat de convivència per a gent gran amb l’aprofitament de contenidors de vaixell tant per habitatges com per a espais comuns i promoció d’una vida sana.

 

Els premis, impulsats per l’Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, compten amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Cecot,  la Cambra de Comerç de Terrassa, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els sindicats CCOO i UGT. Aquests serveixen per posar en valor la Formació Professional i obre portes a potenciar el treball de l’alumnat de projectes per afrontar reptes actuals i futurs estimulant l’actitud emprenedora, la creativitat i la innovació. Dels 137 projectes presentats, 52 han estat seleccionats com a finalistes i 17 han estat premiats, amb el repartiment de 9.000€ entre tots ells.