“CMJ Cooperative” i “Mad Dreamers”, projectes de CFGS guanyadors en la categoria d’economia circular

 

L’economia circular és una de les categories amb opcions a premi en el marc dels Premis Nous Professionals, a partir de la renovació de les bases al curs 2018-19. El passat 21 de juny va tenir lloc l’acte de lliurament de de l’edició 2020-21, després d’un any d’obligada interrupció però amb el mateix format de la darrera edició. El certamen, que arriba a la 15a edició, premia projectes d’emprenedoria i creativitat d’alumnes de Cicles Formatius de qualsevol branca professional així com els Programes de Formació i Inserció (FPI). La convocatòria d’enguany era oberta a treballs dels dos darrers cursos. El jurat va rebre 95 propostes de 26 centres de les comarques de Barcelona, corresponents en la seva majoria al curs 2020-21.

L’equip tècnic del Vallès Circular ha participat com a membres del jurat per a la categoria d’economia circular, i per la dotació dels premis s’ha comptat amb empreses que destaquen per la seva implicació i aposta per l’economia circular i la sostenibilitat, col·laboradores amb el Vallès Circular: AXIOMA SOLUCIONS INTEGRALS I SERVEIS DE SUPORT SANITARI, S.A., LABORATORIOS MAYMÓ, S.A. i MOBA-ISE MOBILE AUTOMATION, S.L.

Entre les propostes de Cicles Formatius de Grau Mig (CFGM), es va lliurar un únic premi que va ser  per al projecte  “Save Mask Company”, presentat per alumnes de  l’INS Terrassa. Una iniciativa que aposta per la recuperació i reutilització de mascaretes d’ús sanitari. El lliurament del premi de 600€ el va realitzar el Sr. Climent Vilatersana, Director General de Moba-ISE Mobile Automation, S.L.L..

Pel que fa a les propostes de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), el segon premi va ser per al “CMJ Cooperative” presentat per alumnes de l’Escola Salesians de Terrassa. La iniciativa proposa la creació d’una marca de roba basada en els principis de l’economia circular, apostant per matèries primeres naturals i de proximitat, implicant a tota la Cadena de Valor. La dotació del premi de 400€ va estar a càrrec d’Axioma Solucions Integrals i Serveis de Suport Sanitari, S.A., essent excusat en el lliurament el Sr. Ignasi Canals, Director de Bugaderia i Esterilització.   I el primer premi va recaure en el projecte “Mad Dreamers”, presentat per una alumna de l’Escola Illa de Sabadell, amb una aposta per una línia de roba sostenible a partir de l’Upcycling, reutilitzant i reciclant els residus tèxtils per a confeccionar noves peces de roba i allargar la seva vida útil i reduir la generació de residus. El lliurament del premi de 600€ el va realitzar el Sr. Carles Maymó, Conseller Delegat de Laboratorios Maymó, S.A..

 

Premis Nous Professionals

L’Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa amb la col·laboració de la Cecot,  la Cambra de Comerç de Terrassa, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els sindicats CCOO i UGT i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, han promogut la 15a edició dels Premis Nous Professionals.

Els premis tenen com a finalitat motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat que cursa Formació Professional mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius en categories associades a plantejaments generals de projectes o a projectes específics per transformar el model econòmic com és el cas de les categories d’economia circula o l’economia social i solidària.

Aquesta edició s’han lliurat setze premis, repartits en sis categories de projectes: més innovadors, amb millor viabilitat empresarial, d’economia social i cooperativa, d’economia circular, de Formació i Inserció Professional i millors dossiers-memòria d’FP Dual. En cada categoria s’han lliurat un primer i un segon premi a projectes de cicles formatius de grau superior i un únic premi a propostes de grau mitjà. Les dotacions són de 600 euros per als primers i 400 euros per als segons.

Accés al vídeo de l’acte