La 14a edició dels Premis Nous Professionals ha comptat com a novetat amb la introducció de diferents categories, amb un premi per als millors projectes d’economia circular que ha comptat amb la recompensa econòmica facilitada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i empreses adherides al Vallès Circular.

Els Premis Nous Professionals va celebrar ahir la 14a. edició donant 17 premis a l’alumnat de Formació Professional que va presentar els seus projectes. Tres d’aquest premis van ser per a la categoria de projectes d’Economia Circular, amb un premi econòmic facilitat pel Dept. de Territori i Sostenibilitat i 2 empreses amb “Compromís Vallès Circular”: Formigons Montcau i Campos Estela. L’empresa Provital, també compromesa amb el Vallès Circular, va donar el premi a un projecte de la categoria d’Idees Innovadores.

La Sra. Marta Sobirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va lliurar el premi en el nivell de FP de Grau Superior al projecte “Can Miló” (Àlex Carreras, Albert Jiménez, Clàudia López, del centre ECUCEM de Granollers).

El Sr. Mario González, de l’empresa Formigons Montcau, va lliurar el premi en el nivell d’FP de Grau Mig al projecte “Reciclatown” (Alejandro Barranco de l’Ins. Santa Eulàlia de Terrassa). I el Sr. Martí Garcia, de l’empresa Campos Estela va fer entrega del premi als guanyadors en el nivell de PFI al projecte “Pikler Aventura” (Bernat  cendra Sucarrats, Ángel fernández Ullés, Jonatan López Gómez, Lebian Samael Meza Rodriguez, Manuel Rosales Ruiz de PTT Servei d’Educació de Terrassa).

Aquests  premis han servit per reconèixer la creativitat, l’esperit emprenedor i l’esforç de l’alumnat per treballar uns projectes que afrontin el repte de proposar noves idees que donin resposta a oportunitats del mercat i que tinguin en compte la sostenibilitat mediambiental. El reaprofitament de materials per fer els productes, la prevenció dels residus i el canvi d’hàbits de consum de la ciutadania han estat elements que han marcat línies de valor diferencial en aquests projectes.

A banda dels premis a projectes en economia circular, també com a novetat d’aquesta edició, es van donar premis a projectes d’alumnat de CFGM, CFGS i PFI en les següents categories: 5 premis a projectes innovadors, 4 premis a projectes amb viabilitat empresarial,  4 premis a projectes d’economia social i cooperativa i 1 premi a projectes interdisciplinar

Els premis estan organitzats per l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Cambra de Comerç de Terrassa, els Departaments d’Educació, d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació i els sindicats CCOO i UGT. Es pot trobar tota la informació dels guanyadors a la pàgina Premis Nous Professionals de l’Ajuntament de Terrassa.