Grup BASF i Club de Excelencia en Sostenibilitad han obert la convocatòria dels “II Premios BASF a la Mejor Práctica de Economia Circular en España”, amb l’objectiu de donar reconeixement a  les millors iniciatives i projectes que contribueixin a l’economia circular de les administracions públiques, Grans Empreses, PIMES, Start-ups, universitats i centres de recerca.

 

Dirigit a projectes i iniciatives de recerca que contribueixin a circularitzar l’economia. Iniciatives que facin front al desafiament dels recursos naturals limitats a través dels diferents models de negoci circulars:

 • Subministrament circular: aprofitament de materials reciclats, reutilitzables, en lloc de materials nous.
 • Recuperació de recursos a través de processos innovadors que permetin impactar de manera positiva en la cadena de valor
 • Estendre la vida del producte a través de la recuperació, revenda o la innovació i l’eco-disseny.
 • Plataformes per a compartir productes o serveis: connectar a usuaris per a fomentar l’ús compartit de diferents productes i/o serveis que minimitzin l’impacte ambiental.
 • Productes com a serveis: oferir serveis de pagament per un producte mantenint la propietat del mateix per a la posterior recuperació dels recursos.
 • Innovació en processos mitjançant la producció en cicle tancat, a fi de maximitzar l’ús dels recursos i minimitzar l’impacte ambiental.

S’atorgarà un premi a cadascuna de les següents categories:

1) Millor Iniciativa Pública
2) Millor pràctica Circular Grans Empreses
3) Millor pràctica Circular en PIME’s
4) Millor Start-up Circular
5) Millor pràctica Circular en el Món Acadèmic
6) Millor pràctica Circular a la Divulgació: es premiaran aquells treballs o articles en mitjans de comunicació; treballs científics, iniciatives de difusió o divulgació de influencer, millor iniciatives en blogs, etc., relacionats amb l’economia circular

La presentació de les candidatures segons la modalitat del Premi, es podrà fer del 02 de juny fins el 15 de juliol de 2020. Les bases les podeu trobar en l’enllaç.

Primera edició dels premis

En la primera edició dels premis es van presentar un centenar de projectes i iniciatives que contribueixen a implementar i impulsar l’economia circular, els guanyadors al 2019 van ser:

 • Millor Iniciativa Pública: Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la iniciativa Vallès Circular.
 • Millor pràctica circular Grans Empreses: Coca Cola pel projecte “Mares Circulares”
 • Millor pràctica circular PIME`s: Cafès Novell amb les seves Càpsules Compostables.
 • Millor Start-up circular: Recircular Servicios Ambientales com a plataforma online “recircular o recircular”.
 • Millor pràctica circular Món Acadèmic: Universitat de les Palmes de Gran Canària pel projecte Islandap.