8ª edició del Programa de Generació d’Idees per impulsar l’emprenedoria i la recerca al voltant de l’economia circular

El Vallès Circular col·labora activament en el Programa que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat amb el Parc de Recerca UAB per la Generació d’Idees i projectes capaços d’oferir nous models de producció i consum sostenible, dotant d’eines al personal investigador i  doctorands en la creació de solucions innovadores en economia circular.

10 nous projectes d’economia circular

El Programa de Generació d’Idees, que s’iniciarà el proper mes de juny, combina la formació teòrica i pràctica, perquè el sector investigador conegui com transferir a la societat les seves propostes d’innovació per a resoldre el repte que suposa aquest nou paradigma.

L’objectiu és crear sinergies entre investigadors, empreses i entitats per generar projectes capaços d’oferir nous models de consum i producció sostenibles a partir de propostes d’experts en la temàtica. S’espera la participació d’una cinquantena de persones, que generaran al voltant de 10 projectes. Les inscripcions estan obertes fins al 28 de maig.

Un programa en tres fases

El programa s’estructura en tres fases. La primera fase consistirà en diferents sessions co-creatives per idear els nous projectes i solucions disruptives. En la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual, la valorització, el model de negoci, el finançament i tècniques de presentació, amb l’objectiu de poder validar els seus projectes. Per finalitzar aquesta fase, tots els grups presentaran els seus projectes i, d’aquests, en seran escollits 5 que passaran a la fase final.

Per últim, el 5 de juliol els finalistes presentaran els seus projectes davant de persones expertes en valorització d’idees de negoci que escolliran les tres propostes guanyadores. El primer premi consistirà en 2.500 euros i sis mesos ‘d’incubació’ a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB; el segon premi, ‘ 1.500 euros i sis mesos ‘d’incubació’, i el tercer premi,1.000 euros i tres mesos ‘d’incubació’.

Laboratori d’idees

Com activitat preparatòria del Programa i per tal de conèixer què sap i què opina la ciutadania sobre l’economia circular, el proper 18 de maig s’organitza un laboratori d’idees amb dinàmiques de ‘design thinking’ obert a consumidors. L’objectiu del taller és escoltar la seva opinió per després poder definir els projectes de manera que responguin a necessitats reals. S’hi comptarà amb participació de personal del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

 Enllaços relacionats

Web del Programa: https://ideeseconomiacircular.com/